Lavine sikkerhedsudstyr


Lavine rygsæk (English (United Kingdom) Avalanche backpacks German (Germany) Lawinen Rucksäcke )

Hvis du bliver fanget i en lavine, kan du udløse en "Airbags" som er integreret i rygsækken, det vil øge din opdrift i lavinen. På denne måde kan du undgå at blive trukket ned af lavinen og ender i overfladen og øge dine chance for at overleve. To producenter i øjeblikket: ABS (ifølge SLF database 120 tilfælde dokumenteret i Europa, hvoraf 114 personer (95%) overlevede), Snowpulse (tilgængelig siden foråret 2008, endnu ikke dokumenteret).
Reference
http://www.snowpulse.ch/
Lavine rygsæk (klik her for at se billede i fuld størrelse)
Lavine Bibber (German (Germany) Lawinenverschüttetensuchgerät (LVS) English (United Kingdom) Avalanche transceiver Beacons )

En lavinebibber er en lille enhed der udsender et radio signal, på størrelse med en billigbog og vejer omkring 200 gram. Den gør det muligt for en gruppen at starte deres egen eftersøgnings og redningsaktion i tilfælde af en lavine da man kan finde person via radio signalet
Reference
http://pistehors.com/
Lavine Bibber (klik her for at se billede i fuld størrelse)
Lavinesonde (German (Germany) Lawinensonde English (United Kingdom) Avalanche probe )

lavinesonden et uvurderligt værktøj ved eftersøgninger af lavineofre. Man bruge sonde til at stikke ned i sneen for at finde personen der er begravet under lavinen.
Lavinesonde (klik her for at se billede i fuld størrelse)
Lavineskovl (English (United Kingdom) Avalanche shovel German (Germany) Lawinenschaufel )

En lavine skovl er konstrueret udgrave folk der er begravet i en lavine
Lavineskovl (klik her for at se billede i fuld størrelse)
Lavine nødudstyrets anbefaling (German (Germany) Standard-Lawine Notfallausrüstung Empfehlungen English (United Kingdom) Avalanche emergency equipment recommendation )

Standard Lavine nød-udstyr anbefalinger af Alpe klubberne

A) Standard nød-udstyrs (altid og hver gang):

LVS/bibber, ikke ældre end 10 år, helst 3-antenne udstyr, skovl, fortrinsvis fremstillet af hærdet aluminium, sonde, mindst 240 cm lang.
Yderligere: førstehjælp sæt, bivuak sæk, mobiltelefon (antal enheder afhængig gruppe størrelse).

B) Anbefalet af yderligere nød-udstyr (i rækkefølge efter deres betydning og deres effektivitet):

1. Airbagsystemer
Ballon systemer, der selv kan generere en supplerende volumen mængde på 150 l eller 170, og derved fremme flyde kraften i laviner.
Rednings Princip: Dybden of begravelsen er reduceret eller forebygges, "Den som ikke bliver begravet overlevede - for det meste." To producenter i øjeblikket: ABS (ifølge SLF database 120 tilfælde dokumenteret i Europa, hvoraf 114 personer (95%) overlevede), SnowPulse (tilgængelig siden foråret 2008, endnu ikke dokumenteret personskader).

2. Avalung
giver dig mulighed for at trække vejret gennem et filter og adskiller ind og ud åndedraget det gør det muligt at ånde under sneen.
Rednings Princip: Overlevelse i lavine er forlænget. Fem dokumenterede tilfælde af vellykket redning.

3. Avalanche Ball
Videreudvikling af det tidligere "lavine snor”. En foldet bold udstyret med en fjeder ordninger med en snor bundet fast til kroppen. Når man udløser bolden springer den fra posen og vil forblive synlige på overfladen.
Rednings-princippet: optisk system - ligesom LVS/Bibber - dog kun optiske, ikke elektronisk. To succeshistorier siden 1997 (i henhold til producentens hjemmeside).

4. Recco
I tøj (hjelm, sko, jakke) integreret reflektor giver mulighed for sporing (radar-princippet) af ofre, der ikke bærer LVS. Søgningen er kun ved organiseret redningshold med Recco detektor muligt.
Reference
http://www.oeav.at/
Recco (German (Germany) Recco English (United Kingdom) Recco )

Recco ®-systemet er en ekstraordinær ekstra søgning metode, da den kan identificere den præcise placering af nedgravning med harmoniske radar. Systemet der giver mulighed for denne søgning præcision er en interaktion mellem to kritiske dele, en reflektor og en detektor. Recco ® detektorer anvendes af organiseret rednings-grupper, og Recco ®-reflektorer er permanent anbragt af sne sport producenter i deres kommercielt tilgængelige beklædning, hjelme, støvler eller beskyttelse gear.
Reference
http://www.recco.com/
Recco (klik her for at se billede i fuld størrelse)
Avalung (English (United Kingdom) Avalung German (Germany) Avalung )

Med AvaLung kan man når man er begravet af en lavine indånde den ilt i sneen. Selv stærkt komprimeret sne har en luft bestanddel på mindst 50%. Personens udåndingsluft bliver send om på ryggen, væk fra den friske luft indtag zone foran. Dette forøger den tid, et offer kan ånde og holde sig i live, mens fanget i sneen
Avalung (klik her for at se billede i fuld størrelse)
Check and Ride (German (Germany) Check and Ride English (United Kingdom) Check and Ride )

Sikkerhed produkt til at registrere de vigtigste oplysninger, som gives i den aktuelle lavine rapport.
Reference
http://www.ortovox.com
Check and Ride (klik her for at se billede i fuld størrelse)
DAV-SnowCard (German (Germany) DAV-SnowCard English (United Kingdom) DAV-SnowCard )

En metode fra den tyske bjergbestigning klub DAV i en hurtig måde at udregne og foretage en risikovurdering af lavine faren
Reference
http://www.av-snowcard.de/
DAV-SnowCard (klik her for at se billede i fuld størrelse)
Stop or Go Card (German (Germany) Stop or Go Card English (United Kingdom) Stop or Go Card )

Stop or Go kortet fra Michael Larcher foretrækkes af den østrigske alpine Club (ÖAV) til at vurdere lavine faren
Reference
http://www.alpenverein.at/
Stop or Go Card (klik her for at se billede i fuld størrelse)